دانشگاه در ارتباط با صنعت پیروز نبوده هیچ، ضعفها را نیز جبران نکرده ، ضرورت توقف بعضی رشتهها در آمایش

به گزارش مجله یک کامپیوتر، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: به هر میزانی که در حوزه آموزش ما با قدرت عمل نموده ایم به همان میزان در پیوند با صنعت جزو کشور های ضعیف بوده ایم.

دانشگاه در ارتباط با صنعت پیروز نبوده هیچ، ضعفها را نیز جبران نکرده ، ضرورت توقف بعضی رشتهها در آمایش

به گزارش خبرنگار خبرنگاران، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پانزدهمین نشست ارتباط صنعت و دانشگاه که امروز بیست و ششم آذر ماه برگزار گردید؛ گفت: با توجه به تجربیات میدانی که دارم به این نتیجه رسیده ام که باید تغییراتی را برای افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم. به هر میزانی که در حوزه آموزش ما با قدرت عمل نموده ایم به همان میزان در پیوند با صنعت جزء کشور های ضعیف بوده ایم.

وی ادامه داد: آمار ها نشان می دهد که ما نه تنها رو به بهبود نبوده ایم بلکه ضعف ها را هم جبران ننموده ایم. ما وظیفه داریم وظایف هیئت علمی دانشگاه ها را اصلاح کنیم. در حقیقت لازم است زمانی را که اساتید در صنعت به فعالیت می پردازند را به عنوان زمان موظفی در آیین نامه ها مورد توجه قرار دهیم.

رحیمی اظهار کرد: بعضی رشته ها به لحاظ آمایش باید متوقف شوند در این صورت اساتید آن حوزه وارد حوزه پژوهشی خواهند شد، در این صورت ارتباط صنعت و دانشگاه افزایش می یابد که این تقویت ساختار یافته است. علاوه بر آن دانشگاه ها باید حضور فیزیکی در صنعت داشته باشند همچنین ارتباط صنعت و دانشگاه باید ساختار یافته گردد به طوری که ارتباط موسسه با صنعت محقق گردد نه اینکه فرد به تنهایی با صنعت ارتباط برقرار کند گرچه نقش استاد محوری لازم است، اما خیلی از ارتباطات را لازم است موسسه برقرار کند.

وی با بیان اینکه استخراج موضوعاتی که برای جامعه و صنعت جاذبه دارند و مورد احتیاج است با مطالعات میدانی به دست می آید؛ توضیح داد: در این زمینه ضعیف عمل نموده ایم، بهتر است در تجارب بین المللی به صورت مصداقی و موضوعی به آنالیز دانشگاه های پیروز در ارتباط با صنعت بپردازیم. در حقیقت تجارب بین المللی هیچ گاه منسوخ نمی شوند، زیرا موسسات بین المللی نیز هر ساله به کسب تجربه می پردازند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم توضیح داد: بنده فکر می کنم دانشگاه ها باید به صورت سیستماتیک اصلاح شوند تا از افراد خلاق برای افزایش ارتباط صنعت با دانشگاه استفاده نمایند به طوری که افراد پیروز در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها حضور یابند و به ارائه تجربیات بپردازند.

رحیمی با اشاره به اینکه زمینه های جذب اعتبار پژوهش های صنعتی ضعیف است؛ اضافه کرد: این قابلیت باید بالا برود، زیرا تا زمانی که قوت نگیرد ما پیروز نخواهیم شد علاوه بر آن لازم است در آئین نامه های دیگر مانند آئین نامه ارتقا و اجرایی اصلاحاتی در جهت افزایش ارتباط دانشگاه و اعضای هیئت علمی با صنعت دیده گردد. در این ارتباط روش انجام پژوهش نیز لازم است اصلاح گردد به طوری که با استاندارد های بین المللی باشد. بنده معتقدم برای حقوق اساتید باید یک حقوق پایه در نظر گرفت و بقیه حقوق آن ها را به وسیله گرنت و طرح های پژوهشی که در آن ها شرکت می نمایند، تامین کنیم.

وی بیان نمود: در حال حاضر با توجه به آمار اگر ما 50 درصد هیئت علمی خود را حذف کنیم، کمتر از 10 درصد توفیقات پژوهشی کاسته می گردد بنابراین این تعداد از اعضای هیئت علمی مشارکتی در فعالیت های پژوهشی ندارند و این آسیب بسیاری به همراه دارد. البته بنده معتقد هستم که تعداد کمی از اعضای هیئت علمی وجود دارند که بسیار استاد خوبی هستند، اما در حوزه پژوهشی نمی توانند خیلی فعالیت داشته باشند. به نظر بنده این اعضا بهتر است در دو مقطع دبیرستان و در نهایت کارشناسی فعال باشند و در حوزه تحصیلات تکمیلی ورود ننمایند.

رحیمی با بیان اینکه همچنین از جانب ما نیز لازم است تغییراتی ایجاد گردد به طوری که سامانه ساتع و معدن اصلاح گردد تا ارتباط به صورت قوی شکل گیرد؛ اظهار داشت: باید در صنعت و شرکت های بزرگی آرندی به معنای واقعی شکل گیرد در نتیجه آن ها باید تقویت شوند تا یکی از مهمترین رسالت ها که ارتباط با دانشگاه است، محقق گردد.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 47091

به "دانشگاه در ارتباط با صنعت پیروز نبوده هیچ، ضعفها را نیز جبران نکرده ، ضرورت توقف بعضی رشتهها در آمایش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشگاه در ارتباط با صنعت پیروز نبوده هیچ، ضعفها را نیز جبران نکرده ، ضرورت توقف بعضی رشتهها در آمایش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید